Dančí steak se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 ml smetana
1 svazek chřest
4 ks mrkev
1 ks kedlubna
100 ml kuřecí vývar
0.5 kg malé nové brambory
1 svazek zelené fazolky
1 kg dančí svíčková

Postup přípravy receptu

  1. Na steak použijeme svíčkovou z daňka nebo jiné zvěřiny. Svíčkovou odblaníme, trochu nasolíme a zprudka opečeme vcelku na olivovém oleji ze všech stran.

  2. Takto připravené maso dáme pod gril asi na 10 minut. Záleží na tom, jak máme steak rádi. Syrovější 5 minut, medium 10 minut, zcela propečený 15 minut.

  3. Zatím si dáme omyté brambory se slupkou, mrkve a kedlubnu, zeleninu osolíme. Uvařené brambory rozpůlíme a ještě je opražíme na olivovém oleji dozlatova.

  4. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na drobné kousky. Vsypeme je do vyšší nádoby, přidáme vývar, trochu smetany a rozmixujeme ručním mixérem v pyré. Fazolky a chřest očistíme a na másle osmažíme asi jen 3 minuty.

  5. Steaky z daňka nakrájíme, servírujeme na předehřáté talíře se zeleninovým pyré, chřestem a fazolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!