Dánské kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
mléko
1 ks cibule
pepř
50 g hladká mouka
500 g vepřové maso
0.3 lžičky mletá sladká paprika
1 konzerva krájená rajčata (400g)
1 lžíce sekaný tymián

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme, můžeme použít i mleté z obchodu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno,česnek prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky.

  2. V míse smícháme maso s cibulí, přidáme 30 g mouky, tymián, papriku, sůl a koření. Směs smícháme s vejcem a přilijeme trochu mléka. Pak z ní vytvarujeme 20 kuliček, jemně je obalíme v mouce a uložíme do ledničky.

  3. V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vaříme 10 - 15 minut, dokud se neodpaří voda a omáčka nezhoustne.

  4. Na pánvi rozehřejeme zbylou lžíci oleje spolu s máslem. Potom postupně osmažíme masové kuličky, aby zhnědly - asi 5 minut. Odstraníme tuk, kuličky vrátíme zpátky, zalijeme omáčkou, přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180 °C.

  5. Dánské kuličky podáváme s rýží a jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!