Dánské masové knedlíčky v celerové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
60 g máslo
300 ml mléko
1 ks cibule
1 ks celer
5-6 lžic hladká mouka
300 g vepřová plec
mletý černý pepř
300 g telecí plec

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa a cibuli umeleme najemno. Cibuli, maso, vejce a 3 lžíce mouky promícháme. Pak do směsi postupně zašleháme mléko. Osolíme, opepříme a šleháme do vystydnutí.

  2. Z hmoty pak mokrýma rukama uděláme kuličky, které vaříme v osolené vodě asi 6 minut.

  3. Celer uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme vařili knedlíčky. Z másla a mouky připravíme jíšku. Rozředíme ji zchladlým vývarem a 15 minut provaříme. Nakonec přidáme celer i knedlíčky.

  4. Dánské masové knedlíčky v celerové omáčce podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!