Dánské masové knedlíčky v celerové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 60 g máslo 300 ml mléko 1 ks cibule 1 ks celer 5-6 lžic hladká mouka 300 g vepřová plec mletý černý pepř 300 g telecí plec
Postup Dánské masové knedlíčky v celerové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Obě masa a cibuli umeleme najemno. Cibuli, maso, vejce a 3 lžíce mouky promícháme. Pak do směsi postupně zašleháme mléko. Osolíme, opepříme a šleháme do vystydnutí.
Z hmoty pak mokrýma rukama uděláme kuličky, které vaříme v osolené vodě asi 6 minut.
Celer uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme vařili knedlíčky. Z másla a mouky připravíme jíšku. Rozředíme ji zchladlým vývarem a 15 minut provaříme. Nakonec přidáme celer i knedlíčky.
Dánské masové knedlíčky v celerové omáčce podáváme s přílohou podle chuti.