Zdravý Luryho zeleninový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 1/2 ks cibule 10 dkg celer 1 lžička pepř 1/2 hlávky červené zelí 1/2 hlávky hlávkové zelí 1/2 ks větší mrkev
Postup Zdravý Luryho zeleninový salát
Postup přípravy receptu
-
Všechnu kořenovou zeleninu a zelí očistíme, nastrouháme nadrobno, dobře promícháme, prosolíme, lehounce opepříme. Jemně nakrájenou cibuli zalijeme v hrnečku octem s troškou vody a celé vmícháme do zeleniny
Ještě jednou pořádně promícháme s cukrem (dle chuti), přikryjeme alobalem a na 2 hodiny necháme zchladnout v ledničce. Před podáváním vytáhneme salát z ledničky zhruba půl hodiny před servírováním, aby nebyl při jídle výrazně studenější než pokrm, ke kterému je jako příloha podáván
Zdravý Luryho zeleninový salát se hodí hlavně k rýži a vařeným bramborám. Labužníci jej mohou na talíři ještě lehce přelít kysanou smetanou nebo majonézou.