Zdravý Luryho zeleninový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1/2 ks cibule
10 dkg celer
1 lžička pepř
1/2 hlávky červené zelí
1/2 hlávky hlávkové zelí
1/2 ks větší mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu kořenovou zeleninu a zelí očistíme, nastrouháme nadrobno, dobře promícháme, prosolíme, lehounce opepříme. Jemně nakrájenou cibuli zalijeme v hrnečku octem s troškou vody a celé vmícháme do zeleniny

  2. Ještě jednou pořádně promícháme s cukrem (dle chuti), přikryjeme alobalem a na 2 hodiny necháme zchladnout v ledničce. Před podáváním vytáhneme salát z ledničky zhruba půl hodiny před servírováním, aby nebyl při jídle výrazně studenější než pokrm, ke kterému je jako příloha podáván

  3. Zdravý Luryho zeleninový salát se hodí hlavně k rýži a vařeným bramborám. Labužníci jej mohou na talíři ještě lehce přelít kysanou smetanou nebo majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!