Krtkův dort podle maminky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
2 ks vejce
2 lžíce tvaroh
1 ks banán
3 ks banán
20 g cukr moučka
80 g cukr moučka
60 g hořká čokoláda
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček ztužovač šlehačky
2 balíčky čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu na dort vymažeme olejem, my používáme formu o průměru 22 cm, ale může být i větší

  2. V míse smícháme sypké suroviny na těsto (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, cukr), pak vmícháme vejce a olej, pomůžeme si elektrickým mixérem. Těsto na krtkův dort vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme 20 - 30 minut

  3. Během pečení si připravíme krém. Smetanu ušleháme se ztužovačem do tuha. Přidáme 20 g cukru moučka, vmícháme zakysanou smetanu a tvaroh. Jako poslední přijde rozmixovaný banán a čokoláda rozkrájená na malé kousky. Takto připravený krém dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout

  4. Upečený korpus na krtkův dort necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce najemno rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky (rozkrojenou částí dolů). Smetanový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem

  5. Maminčin krtkův dort vložíme do lednice a necháme 3 hodiny tuhnout

  6. Krtkův dort podle tohoto receptu podáváme vychlazený, ke kávičce chutná skvěle!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!