Krtkův kotel recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 500 g brambory majoránka sádlo pepř 1 kelímek zakysaná smetana mletá paprika 500 g mleté hovězí maso 3 ks střední cibule 500 g kysané zelí hovězí vývar nebo voda
Postup Krtkův kotel
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky, brambory na kostky. Maso ochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém cibuli dorůžova osmahneme, přidáme maso, krátce osmahneme. Pak přidáme mletou papriku a znovu krátce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kysané zelí a brambory. Krtkův kotel vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme podle chuti solí, pepřem, česnekem, majoránkou a přidáme asi půl kalíšku smetany a necháme ještě chvíli povařit
Krtkův kotel podáváme s chlebem a na talíř dáme ještě lžičku zakysané smetany pro dozdobení.