Krtkův kotel recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
500 g brambory
majoránka
sádlo
pepř
1 kelímek zakysaná smetana
mletá paprika
500 g mleté hovězí maso
3 ks střední cibule
500 g kysané zelí
hovězí vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky, brambory na kostky. Maso ochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém cibuli dorůžova osmahneme, přidáme maso, krátce osmahneme. Pak přidáme mletou papriku a znovu krátce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kysané zelí a brambory. Krtkův kotel vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme podle chuti solí, pepřem, česnekem, majoránkou a přidáme asi půl kalíšku smetany a necháme ještě chvíli povařit

  3. Krtkův kotel podáváme s chlebem a na talíř dáme ještě lžičku zakysané smetany pro dozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!