Pestré maso na jehle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl cibule pórek grilovací koření červená paprika kuřecí maso vepřové maso mletá sladká paprika sádlo nebo olej mletý černý pepř uzená krkovice
Postup Pestré maso na jehle
Postup přípravy receptu
-
Vepřové a kuřecí maso mírně naklepeme. Všechny druhy masa nakrájíme na kostky. Očištěný pórek a cibuli na kolečka. I ostatní zeleninu zbavíme nečistot a nakrájíme na kostky
Na špejle střídavě napichujeme jednotlivé kousky masa, zeleniny a cibule. Špízy umístíme na plech, osolíme, opepříme a okořeníme. Potom otočíme a dochucování opakujeme. Pestré maso na jehle podlijeme olejem a přidáme kousek sádla
Maso na jehle pečeme při 180 °C po dobu 1 - 1,5 hod. Čas od času poléváme šťávou a podle potřeby podléváme i vodou
Pestré maso na jehle podáváme s vařenými brambory a třeba okurkovým salátem
Množství ingrediencí si přizpůsobíme vlastní chuti a počtu strávníků.