Pestré maso na jehle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
cibule
pórek
grilovací koření
červená paprika
kuřecí maso
vepřové maso
mletá sladká paprika
sádlo nebo olej
mletý černý pepř
uzená krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové a kuřecí maso mírně naklepeme. Všechny druhy masa nakrájíme na kostky. Očištěný pórek a cibuli na kolečka. I ostatní zeleninu zbavíme nečistot a nakrájíme na kostky

  2. Na špejle střídavě napichujeme jednotlivé kousky masa, zeleniny a cibule. Špízy umístíme na plech, osolíme, opepříme a okořeníme. Potom otočíme a dochucování opakujeme. Pestré maso na jehle podlijeme olejem a přidáme kousek sádla

  3. Maso na jehle pečeme při 180 °C po dobu 1 - 1,5 hod. Čas od času poléváme šťávou a podle potřeby podléváme i vodou

  4. Pestré maso na jehle podáváme s vařenými brambory a třeba okurkovým salátem

  5. Množství ingrediencí si přizpůsobíme vlastní chuti a počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!