Pestré masové špízy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- feferonka 1 ks menší cibule mletý bílý pepř olej na smažení ďábelské koření 200 g kuřecí játra 1 ks bílá paprika 1 ks větší kuřecí řízek 100 g pepřená anglická slanina 1 ks kvalitní klobása
Postup Pestré masové špízy
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso mírně naklepeme a opepříme. Nakrájíme na kousky i s očištěnými játry. Anglickou slaninu rozkrájíme napůl, kvalitnější klobásku na kolečka. Papriku bez jádřince naporcujeme na čtverce, oloupanou cibuli na čtvrtky
Na špejle napichujeme střídavě kousky kuřecího, jater, klobásky, anglické a prokládáme zeleninou. Z uvedeného množství připravíme 2 velké nebo 4 menší pestré masové špízy. Část zeleniny, zbytek slaniny a klobásky si odložíme
Rozpálíme si velkou hlubší pánev s olejem a špízy osmažíme ze všech stran, poté posypeme ďábelským kořením, podlijeme vodou, vhodíme zbytek cibule, papriky, klobásky i anglické, podlijeme trochou vody a doplníme o feferonku. Pod pokličkou necháme podusit, dokud není vše měkké
Pestré masové špízy podáváme s pečivem jako hlavní chod. Jako příloha se hodí i vařený brambor, bramborová kaše nebo hranolky. K chuti může přijít tatarská omáčka, majonéza nebo lehčí jogurtový či sýrový dresink
Vypečenou šťávu s uzenými kousky a zeleninou můžeme použít jako chuťovku na čerstvý chléb.