Pestré masové špízy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

feferonka
1 ks menší cibule
mletý bílý pepř
olej na smažení
ďábelské koření
200 g kuřecí játra
1 ks bílá paprika
1 ks větší kuřecí řízek
100 g pepřená anglická slanina
1 ks kvalitní klobása

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso mírně naklepeme a opepříme. Nakrájíme na kousky i s očištěnými játry. Anglickou slaninu rozkrájíme napůl, kvalitnější klobásku na kolečka. Papriku bez jádřince naporcujeme na čtverce, oloupanou cibuli na čtvrtky

  2. Na špejle napichujeme střídavě kousky kuřecího, jater, klobásky, anglické a prokládáme zeleninou. Z uvedeného množství připravíme 2 velké nebo 4 menší pestré masové špízy. Část zeleniny, zbytek slaniny a klobásky si odložíme

  3. Rozpálíme si velkou hlubší pánev s olejem a špízy osmažíme ze všech stran, poté posypeme ďábelským kořením, podlijeme vodou, vhodíme zbytek cibule, papriky, klobásky i anglické, podlijeme trochou vody a doplníme o feferonku. Pod pokličkou necháme podusit, dokud není vše měkké

  4. Pestré masové špízy podáváme s pečivem jako hlavní chod. Jako příloha se hodí i vařený brambor, bramborová kaše nebo hranolky. K chuti může přijít tatarská omáčka, majonéza nebo lehčí jogurtový či sýrový dresink

  5. Vypečenou šťávu s uzenými kousky a zeleninou můžeme použít jako chuťovku na čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!