Soutěžní perníčková vajíčka v čokoládě recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g máslo
50 ml citronová šťáva
200 g čokoládová poleva
100 g rybízová marmeláda
360 g rumové perníčky

Postup přípravy receptu

  1. Perníčky nastrouháme do misky a přilijeme citronovou šťávu, přidáme měkké máslo, marmeládu, prohněteme a vytvarujeme vajíčka. Ruce si namáčíme ve vodě, pokud se nám směs příliš lepí

  2. Perníková vajíčka dáme do chladničky asi na 1 hodinu, aby dobře zatuhla

  3. Rozehřejeme čokoládovou polevu, vajíčka v ní namáčíme na špejli a necháme okapat. Perníková vajíčka můžeme obalit barevným sypáním, dozdobit bílkovou polevou apod. Vajíčka jsou pěkná v zeleném osení

  4. Perníková vajíčka v čokoládě uchováváme v chladu a podáváme jako sladkou velikonoční výslužku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!