Debrecínský hovězí perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
60 g sádlo
120 g rajče
3 ks zelená paprika
600 g hovězí zadní
20 g mletá sladká paprika
100 g debrecínská klobása
3 dl Tokaj Furmint
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, zalijeme trochou vody, vložíme na kostičky nakrájené maso, osolíme a restujeme do vyvaření šťávy. Přidáme trochu vína a přikryté dusíme v malém množství šťávy za občasného podlití vínem.

  2. Mezitím si očistíme papriky a rajčata, obojí nakrájíme na kousky.

  3. Když maso začne měknout, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, majoránku a celé klobásy, které po 10 minutách vaření vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vrátíme do perkeltu spolu s pokrájenou paprikou a rajčaty. Dusíme doměkka.

  4. Debrecínský hovězí perkelt podáváme s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!