Dědečkova houbová smaženice recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
1-2 ks cibule
1 špetka kmín
20 ks houby
10 dkg špek
1 špetka mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji, kousku másla, ale nejlépe na kousku dobrého slaného špeku či anglické slaniny, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby, pokud možno více druhů, aby smaženice byla pěkně barevná a chutná. Kdo je však hub méně znalý, ať raději vsadí na jistotu a zůstane u zavedených hříbků

  2. Houby spolu s cibulkou na špeku orestujeme, přidáme sůl, utřený česnek, pepř a mletý kmín. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, aby se vše dobře spojilo

  3. Na talíři můžeme houbovou smaženici ještě posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dědečkovu houbovou smaženici podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!