Dědečkova houbová smaženice recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 1-2 ks cibule 1 špetka kmín 20 ks houby 10 dkg špek 1 špetka mletý pepř
Postup Dědečkova houbová smaženice
Postup přípravy receptu
-
Na oleji, kousku másla, ale nejlépe na kousku dobrého slaného špeku či anglické slaniny, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby, pokud možno více druhů, aby smaženice byla pěkně barevná a chutná. Kdo je však hub méně znalý, ať raději vsadí na jistotu a zůstane u zavedených hříbků
Houby spolu s cibulkou na špeku orestujeme, přidáme sůl, utřený česnek, pepř a mletý kmín. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, aby se vše dobře spojilo
Na talíři můžeme houbovou smaženici ještě posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dědečkovu houbovou smaženici podáváme s chlebem.