Čokoládový krém s mandlemi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 - 3 lžíce cukr krupice
200 g hořká čokoláda
2 kelímky smetana ke šlehání
4 kapky rumová esence
50 g drcené mandle
drcené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni společně s cukrem

  2. Kelímek smetany zahřejeme v kastrůlku a přidáme 2 žloutky. Za stálého šlehání necháme zhoustnout. Opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu, rumovou esenci a nakonec drcené mandle. Hmotu dobře spojíme a necháme vychladnout

  3. Mezitím si druhý kelímek smetany vyšleháme do tuhé konzistence

  4. Vyšlehanou smetanu vmícháme do čokoládové směsi a rozdělíme do mističek

  5. Čokoládový krém ozdobíme mandlemi a podáváme jako sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!