Sváteční koňak recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 5 ks vejce 150 ml brandy 350 g cukr krupice 0,5 ks vanilkový lusk 500 ml neslazené kondenzované mléko 150 ml karibský rum
Postup Sváteční koňak
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a půlkou vanilkového lusku. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk
Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout
Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Množství alkoholu použité v receptu záleží jen na vás, takhle ho mám rád já, vzkazuje šefkuchař Martin Polačko. Hotový koňak uložíme do lednice
Sváteční koňak podáváme dobře vychlazený pro chvíle sváteční pohody
Zdroj: iPrima.cz