Sváteční koňak recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

5 ks vejce
150 ml brandy
350 g cukr krupice
0,5 ks vanilkový lusk
500 ml neslazené kondenzované mléko
150 ml karibský rum

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a půlkou vanilkového lusku. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk

  2. Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout

  3. Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Množství alkoholu použité v receptu záleží jen na vás, takhle ho mám rád já, vzkazuje šefkuchař Martin Polačko. Hotový koňak uložíme do lednice

  4. Sváteční koňak podáváme dobře vychlazený pro chvíle sváteční pohody

  5. Zdroj: iPrima.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!