Bramborové chipsy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
brambory
koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, asi 2 mm široké. Nakrájené brambory dáme do misky a zalijeme ledovou vodou, propláchneme, vodu slijeme a nalijeme novou

  2. V ledové vodě je necháme odstát asi 20 minut, aby se brambory zbavily škrobu. Nebudou se pak již lepit k sobě. Pak vodu slijeme, brambory osušíme a vložíme je do rozpáleného fritovacího hrnce. Brambory osmažíme dozlatova

  3. Zlatavé bramborové chipsy dáme okapat na papírovou utěrku a podle chuti okořeníme solí nebo kořením. Na papírové utěrce je necháme vychladnout

  4. Bramborové chipsy podáváme studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!