Dědův kapr v rosolu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 konzerva hrášek 2 ks cibule 0 ks celer 1 špetka tymián 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks kapr 2 lístky bobkový list 3 ks sterilovaná okurka 12 kuliček celý černý pepř 6 kuliček celé nové koření podle chuti sůl ocet lák z okurek 4 plátky plátková želatina
Postup Dědův kapr v rosolu recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kolečka. Zeleninu dáme ji vařit s kořením do osolené a okyselené vody. Hrášek můžeme použít čerstvý nebo malou konzervu. Vaříme do poloměka.
Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem.
Pokud chceme mít jistotu, že vývar zrosolovatí, přidáme do něj namočenou želatinu. Pokud nechceme použít želatinu, dáme více hlav.
Kapra v rosolu necháme vychladnout.