Dědův kapr v rosolu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva hrášek
2 ks cibule
0 ks celer
1 špetka tymián
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks kapr
2 lístky bobkový list
3 ks sterilovaná okurka
12 kuliček celý černý pepř
6 kuliček celé nové koření
podle chuti
sůl
ocet
lák z okurek
4 plátky plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kolečka. Zeleninu dáme ji vařit s kořením do osolené a okyselené vody. Hrášek můžeme použít čerstvý nebo malou konzervu. Vaříme do poloměka.

  2. Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem.

  3. Pokud chceme mít jistotu, že vývar zrosolovatí, přidáme do něj namočenou želatinu. Pokud nechceme použít želatinu, dáme více hlav.

  4. Kapra v rosolu necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!