Dědův pijácký kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
2 ks cibule
200 g celer
2 ks pórek
200 g mrkev
300 g zelí
500 g libové vepřové maso
podle chuti
sůl
kečup
pepř
podle potřeby
vývar
tuk (sádlo)
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Mrkev, celer očistíme, nahrubo postrouháme, pórek nakrájíme na kolečka, zelí na nudličky, brambory oloupeme a nakrájíme.

  2. Na tuku zpěníme do světle zlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a asi 10 minut opékáme. Na maso dáme vrstvu zeleniny a brambor, posolíme a přidáme kečup, dáme další vrstvu zeleniny, opět sůl a kečup. Tak pokračujeme do vyčerpání zásob. Zalijeme vývarem tak, aby všechno bylo tekutinou přikryto. Na malém ohni pod pokličkou udusíme doměkka.

  3. Dědův pijácký kotlík posypeme před podáváním sekanou petrželkou.

  4. V tlakovém hrnci je vše uvařeno podstatně dřív.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!