Dědův řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
25 dkg tepelně zpracované maso
25 dkg párkový salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso nakrájíme na nudličky.

  2. Do větší misky dáme pokrájené maso a párkový salám, přidáme cibuli, kari koření, místo něj můžeme použít zabíjačkové koření. Do směsi přidáme sójovou omáčku, mouku, vejce a podle chuti nakonec osolíme a opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, aby se vše spojilo.

  3. Nejlépe na litinovou kruhovou pánev s olejem dáme polovinu směsi a rozprostřeme po celé ploše pánve. Po osmažení z jedné strany řízek obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Po osmažení ještě na pánvi řízek rozpůlíme a přeneseme na talíř. Totéž uděláme i z druhou polovinou směsi.

  4. Jako příloha jsou dobré vařené brambory s tatarskou omáčkou a sterilovaným červeným nebo bílým zelím, případně salátem z čínského zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!