Dědův řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks cibule 4 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 1 lžíce sójová omáčka olej na smažení 25 dkg tepelně zpracované maso 25 dkg párkový salám podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Dědův řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso nakrájíme na nudličky.
Do větší misky dáme pokrájené maso a párkový salám, přidáme cibuli, kari koření, místo něj můžeme použít zabíjačkové koření. Do směsi přidáme sójovou omáčku, mouku, vejce a podle chuti nakonec osolíme a opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, aby se vše spojilo.
Nejlépe na litinovou kruhovou pánev s olejem dáme polovinu směsi a rozprostřeme po celé ploše pánve. Po osmažení z jedné strany řízek obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Po osmažení ještě na pánvi řízek rozpůlíme a přeneseme na talíř. Totéž uděláme i z druhou polovinou směsi.
Jako příloha jsou dobré vařené brambory s tatarskou omáčkou a sterilovaným červeným nebo bílým zelím, případně salátem z čínského zelí.