Delikatesní salát z červené řepy s majonézou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 snítka petrželka 3 - 5 lžic majonéza 1 lžíce hořčice 1 špetka mletý pepř 2 ks sterilované okurky 10 dkg tvrdý sýr 30 dkg červená řepa
Postup Delikatesní salát z červené řepy s majonézou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve větším hrnci uvaříme. Poté ji necháme vychladnout, nakrájíme na silnější plátky a pak ještě na kostičky
Připravíme si vejce uvařená natvrdo, oloupanou malou cibuli, nakládanou okurku, majonézu, hořčici a tvrdý sýr. Vejce, okurku, cibuli a sýr nakrájíme opět na malé kostičky. Vše pak důkladně promícháme v misce spolu s majonézou a lžící hořčice, dochutíme špetkou soli a pepře
Salát z červené řepy můžeme dát na chvíli vychladit. Na talíři pak ozdobíme řepný salát snítkou petrželky a podáváme s pečivem
Delikatesní salát z červené řepy s majonézou má nádhernou barvu a chutná i těm, kteří se zdravé stravě spíš vyhýbají.