Dietní bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1 ks malý celer
2 kelímky nízkotučný jogurt
0.5 plechovky sterilovaný hrášek
1 kg brambory ve slupce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Brambory necháme vychladnout a oloupeme. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme přes síto. Vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky - použijeme protlačovací kolečko.

  2. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a spaříme ji horkou vodou. Necháme okapat.

  3. Brambory a zeleninu na kostičky vložíme do větší mísy, přidáme sterilovaný hrášek, spařenou cibuli. Zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, dochutíme solí a mletým pepřem. Promícháme s jogurtem a dáme na pár hodin do chladu.

  4. Bramborový salát můžeme nechat uležet i 24 hodin, chutná pak ještě lépe. Pokud nedržíme dietu, přidáme místo jogurtu i pár lžic majonézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!