Dietní jablková povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks hřebíček
0.5 lžičky mletá skořice
700 g jablko (bez jádřinců)
1 balíček dietní želírovací ovocný cukr (Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a na struhadle nastrouhaná jablka dáme do hrnce. Přidáme dietní želírovací cukr, skořici, hřebíčky a promícháme.

  2. Směs přivedeme do varu. Vaříme za stálého míchání asi 3 minuty.

  3. Dietní jablková povidla plníme až po okraj do připravených sklenic, které uzavřeme, obrátíme nahoru dnem a necháme 5 minut stát. Když používáme jednorázová víčka (bez závitu), sklenice neobracíme.

  4. Dietní jablková povidla podáváme podle chuti, jsou vhodná i pro diabetiky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!