Dietní koprová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
svazek kopr
400 ml kefír
3 lžíce cukr krupice
1 lžíce hladká mouka
4 plátky drůbeží maso
200 ml mléko odtučněné

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě, maso nasekáme v sekáčku a nalijeme na něj pár lžic vývaru. Do hrnce nasypeme mouku a necháme 3 min. opražit. Mouku párkrát zamícháme. V misce smícháme kefír a mléko. Kastrol s moukou dáme na stranu a přilijeme do něj mléko s kefírem. Dáme zpátky na plotnu a metličkou mícháme do hladka. Omáčku necháme vařit 20 minut. Poté omáčku vypneme, osolíme, přidáme cukr a promícháme.

  2. Podáváme s knedlíkem či vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!