Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
250 g rýže
500 g kuřecí prsa
0 ks červená paprika
0 ks žlutá paprika
podle chuti
sůl
koření
eidam 20%
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu rizota dáme vařit 250 g rýže podle návodu na balení. Na bulguroto nasypeme do hrnce 250 g bulguru, zalijeme horkou vodou v poměru - bulgur: voda = 1: 3 a necháme hodinu bobtnat, nebo můžeme vařit normálně ve vroucí vodě zhruba 25 minut.

  2. Mezitím očistíme zeleninu (mrkev, paprika, cibule), nakrájíme ji na menší kousky, případně můžeme použít i mraženou zeleninu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a okořeníme podle chuti (sůl, pepř, kari, čína, grilovací koření).

  3. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí, poté přidáme kuřecí maso. Můžeme přidat i nakrájenou zeleninu, v případě mražené orestujeme také.

  4. Bulgur či rýži, maso i zeleninu smícháme dohromady.

  5. Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto podáváme samotně či s nastrouhaným eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!