Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 250 g rýže 500 g kuřecí prsa 0 ks červená paprika 0 ks žlutá paprika podle chuti sůl koření eidam 20% podle potřeby olivový olej
Postup Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu rizota dáme vařit 250 g rýže podle návodu na balení. Na bulguroto nasypeme do hrnce 250 g bulguru, zalijeme horkou vodou v poměru - bulgur: voda = 1: 3 a necháme hodinu bobtnat, nebo můžeme vařit normálně ve vroucí vodě zhruba 25 minut.
Mezitím očistíme zeleninu (mrkev, paprika, cibule), nakrájíme ji na menší kousky, případně můžeme použít i mraženou zeleninu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a okořeníme podle chuti (sůl, pepř, kari, čína, grilovací koření).
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí, poté přidáme kuřecí maso. Můžeme přidat i nakrájenou zeleninu, v případě mražené orestujeme také.
Bulgur či rýži, maso i zeleninu smícháme dohromady.
Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto podáváme samotně či s nastrouhaným eidamem.