Dietní pečený pstruh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
0 dl voda
1 pstruh
alobal
1 cuketa malá
pekáček
dresink
1 balení jogurt bílý
1 balení cottage
příloha
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Propláchneme a připravíme pstruha. Vyčistíme zbytky krve a pstruha osušíme. Na každé straně uděláme několik zářezů, kvůli tomu aby se tam dostala sůl. Posolíme a dovnitř vložíme pár větviček petržele. Zapneme troubu na 200°C. Než se trouba nahřeje, nakrájíme cuketu na kolečka. Z alobalu uděláme nádobku do které vložíme pstruha, zalejeme vodou, obložíme cuketou a petrželí. Alobal uzavřeme a pečeme v troubě 35 minut.

  2. Podáváme bez kůže s bramborovou kaší.

  3. Jako dip můžeme použít osolený nízkotučný jogurt nebo cottage sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!