Kuřecí s česnekem na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
250 g žampiony
500 g kuřecí prsa
1 ks větší cibule
horká voda
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme polovinu česneku a lžíci soli, promícháme a uložíme do chladna na hodinu rozležet

  2. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, která lehce rukou rozdělíme na jednotlivé nudličky

  3. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme naložené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku dáme žampiony, orestujeme je, poprášíme solí a špetkou chilli papriček, zalijeme horkou vodou a 10 minut dusíme. Vrátíme maso, promícháme a spolu 10 minut za občasného míchání opékáme. Pak vše poprášíme solamylem, promícháme, podle potřeby zalijeme horkou vodou a za stálého míchání 5 minut vaříme. Přidáme zbylý česnek, promícháme a kuřecí s česnekem na žampionech vaříme posledních 5 minut

  4. Jako přílohu ke kuřecímu na žampionech doporučuji vařenou nebo dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!