Dietní vegetariánská směs ze špenátu, brambor a sóji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti česnek sůl mletá pálivá paprika směs 450 g brambory 1 ks cibule 450 g mražený špenát 350 g mražená zelenina s kukuřicí 100 g sójové kostky
Postup Dietní vegetariánská směs ze špenátu, brambor a sóji recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 3 hrnce. Do jednoho z nich dáme mražený špenát, do zbývajících dvou nalijeme vroucí vodu rovnou z varné konvice, nebo do nich nalijeme vodu a čekáme, dokud se voda nezačne vařit.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a omyjeme. Vroucí vodu mírně osolíme (já osobně nesolím vůbec) a do jednoho hrnce dáme vařit připravené brambory a do druhého sójové maso. V obou případech čekáme, dokud se suroviny neuvaří, trvá to cca 20 minut.
Mezitím omrkneme špenát. Jestli se už začal rozpouštět, přisypeme k němu mraženou zeleninu a mícháme. Ke špenátu přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a stále mícháme. Plamen zmírníme a špenát necháme podusit.
Uvařené brambory
a sójové maso scedíme. Maso i brambory ještě pokrájíme na vhodnou velikost a přisypeme ke špenátu. Směs opatrně promícháme a ochutíme mletou chilli paprikou, která nejenže dodá směsi tu správnou chuť, ale také podporuje trávení. A zase - kdo je závislý na soli - osolí.
Dietní vegetariánskou směs ze špenátu, brambor a sóji servírujeme teplou, nejlépe chutná ihned po uvaření. Jako příloha jsou vhodné nakládané okurky a rajčata.
Recept je opravdu dietní. Lidem, kteří nejsou vegetariáni, doporučuji špenát ochutit spolu s cibulí a česnekem také rozšlehaným vajíčkem. Dále je zde možnost namixovat sójové maso s kuřecím, případně sójové maso zcela nahradit kuřecím masem.