Divoká kachna na pomerančích recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce tuk 1 ks cibule 1 špetka tymián 1 ks pomeranč 1 lžička oregano 4 ks bobkový list 1 konzerva sterilované žampiony 5 kuliček celý černý pepř 1 ks divoká kachna 5 kuliček celé nové koření
Postup Divoká kachna na pomerančích recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu očistíme, rozpůlíme a nasolíme. Necháme ji v chladu uležet asi 3 hodiny. Pomeranč omyjeme a okrájíme z něj kůru. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Žampiony scedíme.
V kastrolu rozpustíme sádlo nebo tuk, přidáme cibuli, žampiony, pomerančovou kůru a veškeré koření. Můžeme použít mulový pytlík. Pak přidáme kachnu.
Vše restujeme na mírném ohni asi 30 minut. Pak vše zalijeme asi 2 dl vody a dusíme do vysmahnutí šťávy. Pak opět orestujeme a opět zalijeme stejným množstvím vody. Zbytek vody rozmícháme s moukou na zahuštění.
Když je kachna měkká, zahustíme omáčku podle potřeby.
Divokou kachnu na pomerančích podle Kosti podáváme s vařenými malými brambory.