Losos s pórkovým zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
tymián
1 ks citron
1 ks pórek
bylinková sůl
2 porce steak z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso vložíme na středně rozpálenou pánev s kouskem másla a po obou stranách osmahneme (z každé strany asi 2 minuty). Poté steaky z lososa přesuneme do pekáčku, osolíme bylinkovou solí, posypeme tymiánem a v troubě při 80 °C dopékáme asi 12 minut

  2. Mezitím si připravíme pórkové zelí. Větší pórek očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na drobnější nudličky. Na pánvi se zbylým máslem jej osmahneme (asi 3 - 4 minuty) a poté na mírném ohni a za častého míchání podusíme doměkka. Vodu nepřidáváme. Pórek nezapomeneme osolit

  3. Steaky z lososa rozdělíme na talíře, přidáme pórkové zelí a bramborovou přílohu. Lze volit brambory vařené, opékané, bramborovou kaši či krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!