Losos s pórkovým zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo tymián 1 ks citron 1 ks pórek bylinková sůl 2 porce steak z lososa
Postup Losos s pórkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Steaky z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso vložíme na středně rozpálenou pánev s kouskem másla a po obou stranách osmahneme (z každé strany asi 2 minuty). Poté steaky z lososa přesuneme do pekáčku, osolíme bylinkovou solí, posypeme tymiánem a v troubě při 80 °C dopékáme asi 12 minut
Mezitím si připravíme pórkové zelí. Větší pórek očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na drobnější nudličky. Na pánvi se zbylým máslem jej osmahneme (asi 3 - 4 minuty) a poté na mírném ohni a za častého míchání podusíme doměkka. Vodu nepřidáváme. Pórek nezapomeneme osolit
Steaky z lososa rozdělíme na talíře, přidáme pórkové zelí a bramborovou přílohu. Lze volit brambory vařené, opékané, bramborovou kaši či krokety.