Divoký kančí steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
hranolky
olivový olej
mletý černý pepř
1/2 balíčku koření na divočinu
1 kg kotleta z divočáka
chilli olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme, pokrájíme na silnější plátky, posypeme pepřem a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Nezapomeneme přidat ještě čerstvý nebo sušený tymián a maso naložíme do olivového oleje. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé a provoněné kořením a má jemnější chuť

  2. Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Pak maso otočíme a přikryjeme pokličkou. Asi po 5 minutách maso znovu otočíme, osolíme, potřeme česnekem, pokapeme chilli olejem a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou

  3. Mezitím si fritujeme hranolky a připravíme si zeleninovou přílohu na talíři

  4. Divoký kančí steak podáváme s ostrým kečupem, tatarskou omáčkou nebo s pikantní hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!