Dobrá škvarková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
12 ks vejce
3 ks cibule
50 dkg plnotučná hořčice
1 lžička sůl a pepř
2 lžičky chilli koření
2 kg vepřové škvarky
1 plechovka neslazené kondenzované mléko
1 sklenice zeleninové lečo
1 kg vykoštěný vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso.

  2. Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky. V pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku. Vše promícháme, přidáme vejce, plnotučnou hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření.

  3. Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs. Osolíme a opět promícháme. Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 sklenic tří decilitrových zavařovacích sklenic.

  4. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu. Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!