Dobré knedlíky z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
250 g hrubá krupice

Postup přípravy receptu

  1. Dvě brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Všechny brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jak velká bude hromádka syrových brambor, tak velkou uděláme hromádku vařených brambor.

  2. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou krupici, vejce a sůl. Těsto pořádně promícháme. Když je těsto řídké, přidáme ještě krupici, aby bylo těsto trochu tužší.

  3. Namočíme si ruce a z těsta tvoříme válečky, které vkládáme do vařící osolené vody. Knedlíky z brambor vaříme 20 - 25 minut. Po vytažení knedlíky propícháme.

  4. Dobré knedlíky z brambor podáváme se zelím a masem, chutné jsou i s cibulí a špekem. Knedlíky jsou moc dobré a hlavně se nelepí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!