Dobrý guláš bez míchání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce solamyl
3 ks cibule
1 kg hovězí maso
2 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika
3 kostky hovězí masox
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
1 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní nebo kližku apod. nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Hovězí maso s cibulí smícháme se solamylem, kořením a pořádně promícháme. Hovězí masox rozpustíme v troše vroucí vody a potom dolijeme 1 litrem vroucí vody.

  3. Vše nalijeme do pekáče s poklopem. Je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být zakrytý.

  4. Guláš pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 250 °C. Během pečení guláš nedoléváme vodou, nemícháme a nesundaváme poklop!

  5. Guláš bez míchání je výborný s chlebem i knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!