Dobrý guláš bez míchání recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce solamyl 3 ks cibule 1 kg hovězí maso 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletá pálivá paprika 3 kostky hovězí masox podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 1 l voda
Postup Dobrý guláš bez míchání recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní nebo kližku apod. nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Hovězí maso s cibulí smícháme se solamylem, kořením a pořádně promícháme. Hovězí masox rozpustíme v troše vroucí vody a potom dolijeme 1 litrem vroucí vody.
Vše nalijeme do pekáče s poklopem. Je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být zakrytý.
Guláš pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 250 °C. Během pečení guláš nedoléváme vodou, nemícháme a nesundaváme poklop!
Guláš bez míchání je výborný s chlebem i knedlíky.