Dobrý kakaový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
0.5 kostky máslo
2-3 lžičky kakao
1 hrnek mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce med
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce, vmícháme rozpuštěný med a rozehřáté vychladlé máslo. Tekutou směs po částech vmícháme do mouky a promícháme s cukrem a kakaem, práškem do perníku a práškem do pečiva.

  2. Hladké těsto bez hrudek vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna pečeme 15 minut při 200 °C.

  3. Dobrý kakaový perník podáváme nakrájený na kostky ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!