Dobrý preclík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 85 g cukr 75 g máslo 2-3 kapky mandlová příchuť těsto 2 ks vejce 125 g tuk 1 kostka droždí cukr krystal 240 g hladká mouka na potření 1 ks vejce na ozdobu 3 lžíce cukr krystal 5 lžic sekané mandle
Postup Dobrý preclík recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme mouku. Přidáme tuk nakrájený na malé kousky. Počkáme asi 10 minut a rukama vypracujeme těsto. Do těsta rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Přidáme vejce a na čistém a pomoučeném válu uděláme těsto.
Hotové těsto vyválíme válečkem na placku širokou asi 20 cm a dlouhou asi 45 cm.
Smícháme přísady na náplň a namažeme na placku. Okraje placky zvedneme asi tak 2 cm na náplň.
Placku srolujeme tak, aby nám vznikl dlouhý had. Vytvarujeme z něj preclík a ten položíme na plech, který jsme předtím vyložili papírem na pečení. Plech i s preclíkem necháme v teple asi 2 hodiny odležet.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Potom preclík pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem a nasekanými mandlemi. Do trouby položíme do střední polohy. Pečeme 15 - 20 minut.