Dobrý rebarborový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 hrnečku cukr 5 ks silnější rebarbora těsto 1 hrnek cukr 4 lžíce olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 2 hrnky polohrubá mouka drobenka 1 hrnek cukr 4 lžíce máslo 2 hrnky hrubá mouka podle potřeby olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Dobrý rebarborový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout.
Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku.
Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C.
Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.