Tvarohový dezert s jahodami a kokoskami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 ml mléko
1 ks citron
400 g jahody
130 g cukr krupice
400 g žervé
1 balíček vanilkový cukr
lístky meduňky
600 g měkký tvaroh
1 ks vanilkový lusk
50 g kokosky
5 lžic mandlový likér

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, žervé, mléko, citronovou šťávu, vanilkový cukr a 100 g cukru vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka

  2. Vanilkový lusk po délce rozřízneme, dužinu seškrábneme a spolu s mandlovým likérem vmícháme do tvarohové směsi. Po promíchání rozdělíme do osmi misek a dáme do chladu

  3. Jahody očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, promícháme se zbylým cukrem a také dáme na 15 minut do lednice odležet

  4. Osm kokosek necháme na ozdobu a zbytek nadrobíme

  5. Jahody rovnoměrně rozdělíme na tvarohovou směs, posypeme drobečky kokosek, ozdobíme celou kokoskou a lístky meduněk

  6. Tvarohový dezert s jahodami a kokoskami můžeme ihned podávat například ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!