Tvarohový dezert s jahodami a kokoskami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 ml mléko 1 ks citron 400 g jahody 130 g cukr krupice 400 g žervé 1 balíček vanilkový cukr lístky meduňky 600 g měkký tvaroh 1 ks vanilkový lusk 50 g kokosky 5 lžic mandlový likér
Postup Tvarohový dezert s jahodami a kokoskami
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, žervé, mléko, citronovou šťávu, vanilkový cukr a 100 g cukru vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka
Vanilkový lusk po délce rozřízneme, dužinu seškrábneme a spolu s mandlovým likérem vmícháme do tvarohové směsi. Po promíchání rozdělíme do osmi misek a dáme do chladu
Jahody očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, promícháme se zbylým cukrem a také dáme na 15 minut do lednice odležet
Osm kokosek necháme na ozdobu a zbytek nadrobíme
Jahody rovnoměrně rozdělíme na tvarohovou směs, posypeme drobečky kokosek, ozdobíme celou kokoskou a lístky meduněk
Tvarohový dezert s jahodami a kokoskami můžeme ihned podávat například ke kávě.