Dobrý segedínský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
200 ml smetana
3 lístky bobkový list
400 g vepřový bůček
300 g kyselé zelí
3 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso, nejvhodnější je z bůčku nebo plecka, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme sůl, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, sladkou papriku a nepropláchnuté kysané zelí. Vše důkladně promícháme. Přidáme bobkový list a trochu podlijeme.

  2. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a necháme cca 15 - 20 minut zatáhnout, poté teplotu snížíme na 150 °C a necháme guláš za občasného míchání 2 hodiny péct. Po upečení přidáme smetanu.

  3. Hotový segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!