Dobrý segedínský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 200 ml smetana 3 lístky bobkový list 400 g vepřový bůček 300 g kyselé zelí 3 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý pepř
Postup Dobrý segedínský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso, nejvhodnější je z bůčku nebo plecka, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme sůl, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, sladkou papriku a nepropláchnuté kysané zelí. Vše důkladně promícháme. Přidáme bobkový list a trochu podlijeme.
Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a necháme cca 15 - 20 minut zatáhnout, poté teplotu snížíme na 150 °C a necháme guláš za občasného míchání 2 hodiny péct. Po upečení přidáme smetanu.
Hotový segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.