Lososový filet zapečený v majonéze recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 200 ml majonéza 1 lžíce med 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř mleté chilli čerstvý kopr 2 ks čerstvý losos s kůží á 250 g
Postup Lososový filet zapečený v majonéze
Postup přípravy receptu
-
Losové filety očistíme a tenkým nožem oddělíme maso od kůže. Kůži z lososa nevyhazujeme, ale osušíme, osolíme, ochutíme pepřem, chilli paprikou a odložíme stranou. Připravíme si krémovou majonézovou zálivku. Majonézu promícháme s hořčicí, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem dohladka. Je-li zálivka příliš hustá, můžeme ji naředit 1 - 2 lžícemi vody
Losové filety zbavené kůže vložíme do zapékací mísy, přelijeme majonézovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme přibližně 15 - 20 minut, dokud nebude povrch lehce zlatavý
Mezitím rozpálíme olej na kterém zprudka opečeme ochucenou lososovou kůži z obou stran dozlatova. Upečené křupavé krustičky necháme na ubrousku okapat
Losové filety zapečené v majonéze rozdělíme na porce, poklademe hoblinkou másla, snítkou čerstvého kopru a obložíme křupavou krustičkou z kůže. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečeným bramborem.