Lososový filet zapečený v majonéze recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
200 ml majonéza
1 lžíce med
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
mleté chilli
čerstvý kopr
2 ks čerstvý losos s kůží á 250 g

Postup přípravy receptu

  1. Losové filety očistíme a tenkým nožem oddělíme maso od kůže. Kůži z lososa nevyhazujeme, ale osušíme, osolíme, ochutíme pepřem, chilli paprikou a odložíme stranou. Připravíme si krémovou majonézovou zálivku. Majonézu promícháme s hořčicí, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem dohladka. Je-li zálivka příliš hustá, můžeme ji naředit 1 - 2 lžícemi vody

  2. Losové filety zbavené kůže vložíme do zapékací mísy, přelijeme majonézovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme přibližně 15 - 20 minut, dokud nebude povrch lehce zlatavý

  3. Mezitím rozpálíme olej na kterém zprudka opečeme ochucenou lososovou kůži z obou stran dozlatova. Upečené křupavé krustičky necháme na ubrousku okapat

  4. Losové filety zapečené v majonéze rozdělíme na porce, poklademe hoblinkou másla, snítkou čerstvého kopru a obložíme křupavou krustičkou z kůže. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!