Dobrý tvarohový krémovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 dl olej
1 ks vejce
3 ks žloutek
0 l mléko
500 g tvaroh
15 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový pudinkový prášek
těsto
1 ks vejce
2 ks žloutek
12 dkg cukr moučka
22 dkg polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
12 dkg tuk (Hera)
na potření
bílek
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Z výběrové mouky, tuku (v celku), cukru, vajec, žloutků a kypřícího prášku vypracujeme těsto. Necháme ho chvíli odstát. Potom těsto rozetřeme vlhkýma rukama na pečící papír po celém plechu.

  2. Mléko, tvaroh, cukr, pudinkový prášek, olej a vejce promícháme a vylijeme na těsto.

  3. Tvarohový krémovník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Těsně před dopečením potřeme sněhem z bílků a cukru a pečeme max. 10 minut při mírnější teplotě.

  4. Po vychladnutí krájíme tvarohový krémovník vlhkým nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!