Pečená vepřová krkovička recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl brambory 2 - 3 ks cibule kmín 1/2 kg vepřový bůček mletý černý pepř ďábelské koření celý barevný pepř 1 kg vepřová krkovička
Postup Pečená vepřová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovičku rozkrojíme napůl nebo na čtvrtky. Stejně tak bůček. Uvaříme jej i s cibulí nakrájenou na hrubá kolečka v osolené vodě do poloměkka (asi 30 minut)
Poté maso i s vývarem vlijeme do hlubokého pekáčku, maso by mělo být zalité asi do 3/4. Přidáme kmín, celý i mletý pepř, směs ďábelského koření a dáme do vyhřáté trouby péct, až se nám maso téměř rozpadá
Pečenou vepřovou krkovičku podáváme s vařenými brambory. Jednodušší však je brambory oloupat, nakrájet a přidat do pekáčku k masu před pečením. Navíc brambory dobře nasají masovou chuť. Pro ještě lepší chuť přidáme k masu před pečením oloupané stroužky česneku.