Koprová omáčka podle babičky recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

120 g cukr
2 lžičky sůl
1 l vývar
140 g máslo
500 ml mléko
140 g hladká mouka
500 ml smetana ke šlehání
230 g sterilovaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpuštěného másla přidáme hladkou mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou nebo vývarem, přidáme smetanu a mléko, sterilovaný kopr a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme alespoň 15 minut. Nakonec do koprové omáčky přidáme sůl a cukr

  2. Koprovou omáčku podle babičky podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, ale postačí i vařený brambor

  3. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!