Hovězí na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule kmín 1 lžička rajčatový protlak 1/2 kostky masox olej nebo sádlo 25 dkg čerstvé žampiony mletý černý pepř voda nebo vývar pikantní hořčice 4 plátky hovězí zadní maso
Postup Hovězí na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji a vyndáme na talíř
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku, masox a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou, dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso na žampionech měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany
Hovězí na žampionech podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.