Hovězí na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
kmín
1 lžička rajčatový protlak
1/2 kostky masox
olej nebo sádlo
25 dkg čerstvé žampiony
mletý černý pepř
voda nebo vývar
pikantní hořčice
4 plátky hovězí zadní maso

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji a vyndáme na talíř

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku, masox a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou, dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso na žampionech měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany

  3. Hovězí na žampionech podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!