Cuketový krém se smetanou a pikantní klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
2 ks brambory
1 kelímek smetana
1 l voda
1 - 2 ks cuketa
1 ks mrkev
1 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
1 ks pikantní klobása
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Větší cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou, přidáme sůl, zeleninový bujon a trochu olivového oleje. Přivedeme k varu a během vaření můžeme přidat ještě strouhanou mrkev nebo brambory. Vaříme doměkka, poté ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě necháme povařit, v případě potřeby přidáme trochu vody, aby polévka nebyla příliš hustá

  2. Cuketový krém dochutíme dle potřeby solí a špetkou pepře, před koncem varu přidáme rozkvedlané vajíčko a nakonec polévku zjemníme smetanou

  3. Na pánvi s trochou tuku opečeme na plátky nakrájenou pikantní klobásu, kterou poté vložíme přímo do jednotlivých porcí. Cuketový krém se smetanou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!