Cuketový krém se smetanou a pikantní klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 2 ks brambory 1 kelímek smetana 1 l voda 1 - 2 ks cuketa 1 ks mrkev 1 lžíce olivový olej 1 špetka mletý pepř 1 ks pikantní klobása 1 kostka zeleninový bujon
Postup Cuketový krém se smetanou a pikantní klobásou
Postup přípravy receptu
-
Větší cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou, přidáme sůl, zeleninový bujon a trochu olivového oleje. Přivedeme k varu a během vaření můžeme přidat ještě strouhanou mrkev nebo brambory. Vaříme doměkka, poté ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě necháme povařit, v případě potřeby přidáme trochu vody, aby polévka nebyla příliš hustá
Cuketový krém dochutíme dle potřeby solí a špetkou pepře, před koncem varu přidáme rozkvedlané vajíčko a nakonec polévku zjemníme smetanou
Na pánvi s trochou tuku opečeme na plátky nakrájenou pikantní klobásu, kterou poté vložíme přímo do jednotlivých porcí. Cuketový krém se smetanou podáváme s pečivem.