Hovězí nudličky na zázvoru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
20 g čerstvý zázvor
3 lžíce sójová omáčka
1 lžička škrobová moučka
1/2 dl hovězí vývar
4 plátky bambusové výhonky
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
400 g hovězí roštěná
1 lžička worchesterová omáčka
1/2 ks čerstvá červená kapie
1 lžička tekuté maggi koření

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Hovězí roštěnou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom ji přes vlákno nakrájíme na tenké stejnoměrné nudličky. Nakrájené maso promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu 15 minut rozležet

  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na drobné kostičky. Plátky bambusových výhonků necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Červenou papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na stejnoměrné tenké nudličky

  3. Z tekutého maggi koření, worchestru, sójové omáčky, škrobové moučky a vývaru si připravíme zálivku

  4. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme naložené maso, přidáme česnek a vše zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova. Potom vmícháme papriku, bambus a směs asi ještě 1 minutu restujeme. Příkon tepla stáhneme na polovinu a vše za stálého míchání přelijeme dobře promíchanou zálivkou. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme po lžících přidat ještě hovězí vývar

  5. Hovězí nudličky na zázvoru z roštěné podáváme na teplých talířích. Jako přílohu volíme vařenou rýži, kterou posypeme zelenou sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!