Hovězí nudličky na zázvoru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 20 g čerstvý zázvor 3 lžíce sójová omáčka 1 lžička škrobová moučka 1/2 dl hovězí vývar 4 plátky bambusové výhonky čerstvá petrželka mletý černý pepř 400 g hovězí roštěná 1 lžička worchesterová omáčka 1/2 ks čerstvá červená kapie 1 lžička tekuté maggi koření
Postup Hovězí nudličky na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Hovězí roštěnou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom ji přes vlákno nakrájíme na tenké stejnoměrné nudličky. Nakrájené maso promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu 15 minut rozležet
Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na drobné kostičky. Plátky bambusových výhonků necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Červenou papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na stejnoměrné tenké nudličky
Z tekutého maggi koření, worchestru, sójové omáčky, škrobové moučky a vývaru si připravíme zálivku
V hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme naložené maso, přidáme česnek a vše zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova. Potom vmícháme papriku, bambus a směs asi ještě 1 minutu restujeme. Příkon tepla stáhneme na polovinu a vše za stálého míchání přelijeme dobře promíchanou zálivkou. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme po lžících přidat ještě hovězí vývar
Hovězí nudličky na zázvoru z roštěné podáváme na teplých talířích. Jako přílohu volíme vařenou rýži, kterou posypeme zelenou sekanou petrželkou.