Hovězí na víně s bramborovými noky a sýrovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr olej sůl 2 ks cibule 2 dl červené víno 250 ml smetana ke šlehání 1 hrst petrželová nať 500 g hovězí zadní 0,5 l hovězí vývar 100 g tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Hovězí na víně s bramborovými noky a sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na nudličky a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno
Hovězí maso opečeme na trošce oleje dozlatova, poté maso vyjmeme a na výpeku dohněda opečeme pokrájenou cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Podlijeme suchým červeným vínem, přidáme hovězí vývar, vrátíme maso zpět a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať
V kastrůlku ohřejeme smetanu ke šlehání, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Můžeme dochutit solí, případně nějakou bylinkou
Hovězí na víně podáváme se sýrovou omáčkou a bramborovými noky opečenými na másle.