Husí játra na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce tuk
1 ks cibule
1 dl červené víno
5 dkg anglická slanina
100 g husí játra

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná husí játra pečlivě opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Opečeme je zprudka po obou stranách v horkém tuku společně s najemno nasekanou cibulkou, pro lepší šmak můžeme přidat i na kostičky pokrájenou anglickou slaninu nebo špek. Podlijeme červeným vínem, mírně osolíme a krátce podusíme

  2. Plátky husích jater na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Podáváme s americkými nebo šťouchanými bramborami, zeleninovou oblohou a domácí tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!