Domácí BigMac burger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenice majonéza 1 lžíce hořčice sůl, pepř 150 g hovězí maso 1 hlávka ledový salát 2 ks čerstvé sezamové bulky 150 g kyselé okurky - nasekané 1 ks cibule bílá 1 balíček balený plátkový tavený sýr podle potřeby cukr ocet bílý
Postup Domácí BigMac burger recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso umeleme, lehce prosolíme a opepříme. Z masa vytvoříme na pečícím papíru (nelepí) placky vysoké necelý centimetr a o dost větší než bulka (maso se při pečení smrskne). Dále si připravíme dressing smícháním celé majonézy s lžící (dle chuti) hořčice, nasekaných okurek, lžičky octa a dvou lžiček cukru, nasekané cibule - hodně, soli a pepře. Dressing na chvíli odložíme do lednice. Nasekáme si ledový salát na úzké nudle a okurky na plátky.
Bulky překrojíme na tři plátky, tak aby nám vznikl vršek, střed a spodek BigMacka. Na rozpálené pánvi opečeme burgery z každé strany cca 1-2 minuty, posolíme a popepříme. Hned po nich na pánvi opečeme bulky po překrojených stranách do zlatohněda. Samozřejmě lze připravit i na grilu...:)
Domácí BigMac burger skládáme tak, že na spodek housky dáme lžíci dressingu, nasekanou cibuli, salát, plátky kyselých okurek, maso, střed housky, dressing, cibuli, salát, plátky okurek, maso, sýr a přiklopíme vrchním dílem housky.