Domácí chléb Majka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1 lžíce kmín
400 ml voda
1 lžička cukr krupice
200 g hladká mouka
2 lžičky sušené droždí
1 lžíce slunečnicové semínko
200 g celozrnná pšeničná mouka
200 g žitná chlebová mouka tmavá

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené množství celozrnné pšeničné mouky, chlebové hladké pšeničné mouky a žitné chlebové tmavé mouky prosejeme a pak v míse smícháme se solí a cukrem.

  2. Do domácí pekárny nalijeme 400 ml teplé vody a 1 lžíci octa. Na to nasypeme sypkou směs, kterou jsme si připravili. Navrch dáme 2 lžičky sušeného droždí.

  3. Zapneme pekárnu na režim SPRINT, který trvá asi 2 hodiny. Po zaznění signálu na dodání ingrediencí přisypeme 1 lžíci kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. Pekárnu zavřeme a už neotvíráme, dokud není domácí chléb Majka hotový. Po zaznění signálu, že je chléb hotový, ho necháváme ve vypnuté pekárně ještě asi 10 minut dojít.

  4. Domácí chléb Majka pak ho opatrně vyklopíme, vyndáme metličky a po zchladnutí můžeme jíst.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!