Domácí chléb Majka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 1 lžíce kmín 400 ml voda 1 lžička cukr krupice 200 g hladká mouka 2 lžičky sušené droždí 1 lžíce slunečnicové semínko 200 g celozrnná pšeničná mouka 200 g žitná chlebová mouka tmavá
Postup Domácí chléb Majka recept
Postup přípravy receptu
-
Uvedené množství celozrnné pšeničné mouky, chlebové hladké pšeničné mouky a žitné chlebové tmavé mouky prosejeme a pak v míse smícháme se solí a cukrem.
Do domácí pekárny nalijeme 400 ml teplé vody a 1 lžíci octa. Na to nasypeme sypkou směs, kterou jsme si připravili. Navrch dáme 2 lžičky sušeného droždí.
Zapneme pekárnu na režim SPRINT, který trvá asi 2 hodiny. Po zaznění signálu na dodání ingrediencí přisypeme 1 lžíci kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. Pekárnu zavřeme a už neotvíráme, dokud není domácí chléb Majka hotový. Po zaznění signálu, že je chléb hotový, ho necháváme ve vypnuté pekárně ještě asi 10 minut dojít.
Domácí chléb Majka pak ho opatrně vyklopíme, vyndáme metličky a po zchladnutí můžeme jíst.