Domácí chléb nejen z pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1-2 lžičky kmín
2 hrnky hladká mouka
2 hrnky vlažná voda
1 balíček sušené droždí
2 hrnky žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu. Nasypeme prosáté mouky, rozdrobíme droždí a přidáme sůl a kmín.

  2. V pekárně dáme program základ. V míse necháme těsto kynout 1 hodinu. Pak těsto vyklopíme, vyválíme šišku, kterou dáme do ošatky a necháme ještě kynout.

  3. Domácí chléb pečeme v úplně vyhřáté troubě asi 45 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a chléb dopečeme.

  4. Upečený domácí chléb necháme vychladnout, můžeme jej krájet na plátky a konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!