Domácí hamburger z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
1 špetka mletý pepř
250 g mleté maso
4 plátky ledový salát
1 ks velké rajče
2 ks hamburgerová houska
1 ks okurek
1 lžíce kečup nebo majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Pokud se nám podaří, seženeme v obchodě hamburgerové žemle. Mají trochu nasládlejší chuť. Rozřízneme ji a opečeme. Můžeme ale zvolit např. i pita placky nebo jiné pečivo

  2. Poté vezmeme mix (hovězí a vepřové, nebo jen hovězí) mletého masa a smícháme ho s trochou nakrájené cibulky. Opepříme a osolíme. Poté rozdělíme na malé kolečka a na rozpálené pánvi osmažíme dozlatova

  3. Na žemle si nachytáme zeleninu - rajče nakrájené na kolečka, salát a okurek. Naspod můžeme dát sýr podle chuti. Na něj pak položíme plátek masa a na něj můžeme dát trochu kečupu, majonézy nebo jiné omáčky. Na to poté položíme plátky zeleniny, přikryjeme horní vrstvou žemle a hamburger je na světě

  4. Domácí hamburger z mletého masa ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!