Domácí mramorová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 balíček rozinky
100 g čokoláda na vaření
240 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
630 g smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Práci si rozdělíme do 4 fází. Do vodní lázně dáme prozatím rozehřát 100 g čokolády. Z 6 bílků ušleháme sníh a nakonec vmícháme 120 g cukru moučka. Smetanu ušleháme na pevnou tužší šlehačku. Asi 4 - 6 žloutků ušleháme doběla s přidáním 120 g cukru moučka a vanilkových cukrů.

  2. Nyní pomalu smícháme šlehačku a ušlehané žloutky, do hotové směsi dál vmícháme pomalu ušlehaný sníh. Čtvrtinu směsi vlijeme do rozehřáté čokolády a metličkou vmícháme. Nakonec do obou směsí vsypeme po polovině sáčku sekaných rozinek nebo ořechů, kandovaného či jiného ovoce.

  3. Světlou složku nalijeme do 2,5 litrové krabičky, která potom přijde na 24 hodin do mrazáku a do ni pomalu vléváme a lžicí promícháváme čokoládovou složku a tvoříme tak mramor. Zmrzlinu uzavřeme a dáme do lednice.

  4. Domácí mramorovou zmrzlinu podáváme jako osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!